София Оупън бори черното тото с хитър трик 10.02 | 13:52

Нелегалните залози са се пропили в света на спорта и го убиват

От iNews.bg

Нелегалните залози са се пропили в света на спорта и го убиват. Бавно, но сигурно. Тенисът, който допреди години бе наричан "аристократичен спорт" - вече е сред най-засегнатите от тумора черно тото. 

В него, освен уредени срещи за краен изход, са много разпространени и залаганията за отделни геймове, сетове и точки. Опциите са десетки, коефициентите тлъсти, а печалбите мигновени. Ето защо от аристократичен спорт - тенисът се превърна в рай за мафиотски врътки. И това изобщо не е тайна. Всички са наясно, че нелегалните залагания прояждат играта, но воля по високите етажи за справяне с проблема липсва.

Наскоро доста съдии изгоряха заради потресаващи разкрития как са помагали на чернототаджиите. Чудото бе за 3 дни и отмина, без да има последствия за едрите риби.

Турнирът София Оупън от сериите ATP 250 явно също попада в обсега на мафиотите, които търсят лесна и бърза печалба от уговорени тенис двубои. И организаторите са наясно с това. За разлика от други турнири - в нашата столица са взели мерки. Макар и козметични и недостатъчни. 

Още можете да прочетете на страницата Sporta.bg.

Водещи

Най-четени