Анонимните хакнаха сайта на Джаз ФМ 23.10 | 08:18

Виртуално отмъщение в отговор на кампанията за авторски права

От Филипа Тодева

Anonymous Bulgaria хакна сайта на радио Джаз ФМ – www.jazzfmbg.com. Това съобщиха самите хакери. В момента сайта на радиото се отваря, но е невъзможно търсенето в него и отделните рубрики са блокирани.

Анонимните са оставили визитка на сайта, в която обясняват мотивите си. А те гласят "Здравейте, Предполагам знаете кои сме ние, ако не – ние сме Анонимните. Наистина ли смятате, че е честно да влизат в домовете ни? Наистина ли смятате, че е честно да крадат колите ни? Ако да, то това че сме били във вашия сървър не ви притеснява? Проблемат не е в крайните потребители, а в държавата. Вместо да крадете нашата храна и автомобили, погледнете колите на министрите и ще разберете, къде са парите ви за авторски права".

"Ние сме Анонимните! Ние сме легион! Ние не прощаваме! Ние не забравяме! Очаквайте ни!", добавят хакерите.

В събота сайтът на цигарения производител "Булгартабак" бе хакнат тази нощ. Атаката, извършена около 5:00 часа, е дело на българския клон на международната хактивистка група Anonymous.

Сайтът на компанията бе блокиран, като на началната страница се виждаше единствено логото на организацията и посланието "Ние вярваме, че вашата алчност и корупция кара цялата нация да страда!".

Във форум на Anonymous Bulgaria пък хакерите сигнализират, че няма да спрат с това и "идва ред на следващите...".

Това е поредна акция на Анонимните, след като преди време те се заканиха, че ще има поредица удари срещу големи корпорации.

Досега под прицела им попаднаха електроразпределителни дружества, петролни компании, университети, държавни ведомства, включително Министерският съвет.

Водещи

Най-четени