„Огън!“, провикна се американският войник, но бе твърдо шумно и машината не разбра 13.04 | 15:43

Американската армия вкарва опасни, необмислени иновации

От iNews.bg

Войниците от американската армия ще бъдат оборудвани с оръжия, които ще се активират при гласова команда. Фискалната 2017 в областта на отбраната в САЩ ще бъде с фокус върху техническите иновации и превенцията на пробиви в сигурността, пише Sputniknews.

Американската армия наскоро информира, че ще разшири използването на биометрични данни за контрол на различни механизми и специфични устройства, с които войниците ще бъдат оборудвани на бойното поле.

В момента бойните част на САЩ използват мобилни устройства, които са сравними със смартфоните за да разпоредят удари или за навигация. По този начин те също предават важна информация. Тези устройства се нуждаят от постоянно обновяване и поправка, постоянно имало повреди и било невъзможно войниците да ги използват, защото носели ръкавици. Освен това не е възможно войниците да държат оръжието си в бойна готовност и да предават информация, разбирайте – да пишат, едновременно.

Има разбира се няколко проблема, които могат да провалят усилията за подобряване на комуникацията. На първо място – на бойното поле е шумно, което може да направи невъзможно разпознаването на гласа. Възможно е освен това даден глас да бъде имитиран успешно от някой доброжелател.

Водещи

Най-четени