Adobe убива Photoshop Touch. Подготвя Project Rigel (ВИДЕО) 22.05 | 15:33

Наследникът ще обработва снимки с размери до 50 мегапиксела

От Ивайло Коралски

Adobe анонсира новината, че слага край на популярното си приложение Photoshop Touch. С други думи, въпросното повече няма да се предлага в iTunes, Google Play и останалите онлайн магазини, научаваме от Gizmodo.

Цената на Photoshop Touch беше 10 долара, а предвид факта, че множество мобилни графични програми се предлагат безплатно, предизвикателството пред Adobe да продават успешно своето приложение вероятно се е превърнало в "мисия невъзможна".

Последният голям ъпдейт за п Photoshop Touch датира от 2012 година. Компанията издаде и няколко приложения, които се съсредоточават върху строго конкретни функции. Въпросните се оказаха по-успешен бизнес модел, отколкото 3-в-1 типа решения, които предлага Photoshop Touch.

Adobe все пак подготвя своего рода наследник на Photoshop Touch, носещ работно заглавие Project Rigel. Последният на практика е следващото решение на компанията за ретуширане на снимки на мобилно ниво. По думите на Adobe, Project Rigel ще може да се справя с фотоси до 50 мегапиксела.

Както можете да се уверите от публикуваното демо, редактирането на снимки изглежда адски плавно, но все още липсва конкретна пускова дата от страна на Adobe. Липсва и информация за евентуалната цена на приложението.

Все пак американската компания предвижда едновременен старт на Project Rigel за Android и iOS.

Видеото, тук.

Водещи

Най-четени