Anonymous хакнаха сайта на ПРОФОН 05.02 | 22:25

Организацията обяви подкрепата си за ACTA и така си навлече гнева на "анонимните"

От iNews.bg

Anonymous хакна сайта на ПРОФОН, организацията, която отговаря за събирането, разпределянето и изплащането възнаграждения за артистите - изпълнители и музикални продуценти, когато тяхната музика се използва от страна на редица бизнеси у нас.

ПРОФОН предизвика гнева на "анонимните" със своята позиция в подкрепа на ACTA. "Разбрахме, че вие и още 12 организации са подписали отворено писмо в подкрепа на търговското споразумение, наречено ACTA", заявяват Anonymous от страницата на ПРОФОН.

Вашето писмо е пълно с неверни твърдения, но и освен това заявявате, че притесненията на хората за тяхната свобода са манипулирани и безпочвени, коментират още от хакерската организация.

Преди два дни ПРОФОН и още няколко музикални организациии продуцентски компании се обърнаха с отворено писмо до председателя на Народното събрание и министри в подкрепа на АСТА.

"Вашият сайт е първият, но не и последният. Това трябва да е урок за всички, които подкрепят ACTA", завършва изявлението, което може да се прочете на сайта на ПРОФОН в този момент (5 февруари).

Anonymous е хакерска група, като нейни жертви досега са правителствени и корпоративни сайтове в САЩ. Групата на два пъти се закани и на Facebook - според техните предупреждения социалната мрежа трябваше да бъде срината на 5 ноември 2011 година и на 28 януари 2012 година.

Гневът на "анонимните" срещу Facebook е предизвикан от техните настройки на сигурността.

В края на януари пък хакерите заплашиха и сайта на Конгреса на САЩ, като беше даден срок от 72 часа да бъде възстановен достъпът до торента Megaupload. Сайтът беше затворен от ФБР, като коментарите бяха, че това се прави за да бъде пресечено пиратството. Властите не се поддадоха на заплахите на хакерите и в крайна сметка действия не последваха.

Водещи

Най-четени