BitTorrent пуска ново приложение за обмен на файлове 27.01 | 18:23

Sync синхронизира изпращането на файлове чрез директен достъп до компютъра на получателя

От Кремена Бедерева

Компанията BitTorrent Inc. представи приложението Sync, което е предназначено за синхронизация на файлове между устройства, се съобщава в блога на GigaOM.

За разлика от програмата Dropbox и подобни на нея, Sync синхронизацията ще изпраща файловете като ползва пингов ресурс - директен достъп до компютъра на получателя. Това означава, че устройството, от което изпращате даден файл, ще бъде доставено до получателя, без намесата на трета страна под формата на "облак". Файловете, които се предават в момента от компютър на компютър се криптират.

BitTorrent Inc. е поканила потребители да тестват предварителната версия на програмата Sync. Желаещите да пробват иновативния метод за изпращане на файлове е трябвало да оставят заявка на сайта на BitTorrent Labs.

Приложението Sync за момента може да се инсталира на компютри, управлявани под операционните системи Windows, OS X и Linux. Очаква се за вбъдеще разработчиците да пуснат и версия за мобилни устройства.

Компанията BitTorrent Inc. е основана от Брам Коен, който е разработил протокола за споделяне на файлове под формата на торенти. Компанията отговаря за развитието на Utorrent и BitTorrent, които са и сред най-известните приложения за споделяне и сваляне на торент файлове.

Водещи

Най-четени