Canon обмисля пускането на компактен DSLR фотоапарат 05.07 | 11:57

Компанията е възстановила производството на високия клас апарати до нивата преди земетресението в Япония

От Георги Георгиев

Най-големият производител на дигитални фотоапарати в света Canon обмисля възможността за пускането огледално-рефлексен модел фотоапарат (DSLR), който да притежава много от възможностите на скъпите апарати от по-висок клас в едно по-компактно тяло.

Това съобщи в интервю за "Ройтерс" Масая Маеда, ръководител на отдела за фотоапарати на компанията.

Част от конкурентите на компанията, в това число и Sony, вече предлагат подобни компактни огледално-рефлексни модели за клиентите си, които искат да се насочат към по-луксозния клас апарати. Това доведе до спекулации, че Canon and Nikon, които доминират на пазара на фотоапаратите от висок клас, могат да последват този пример.

Част от анализаторите предвиждат, че влизането в този нов пазарен сегмет може да принуди Canon да води ценова война с конкурентите си. Според Маеда обаче подобен ход няма да доведе до намаляване на цените на фотоапаратите на Canon.

Мениджърът допълни, че компанията ще пусне нов "интересен продукт" през следващата година, който ще бъде с малки размери, но не уточни дали става въпрос за огледално-рефлексен фотоапарат.

В интервюто Маеда съобщи, че в края на юни компанията е успяла да възстанови производството си до нивата преди земетресението в Япония на 11 март, което сериозно наруши доставките ѝ.

Сега Canon планира да увеличи производствените си мощности в Тайван, което в бъдеще ще доведе до нарастване на общото количество на произведените DSLR фотоапарати до 10 милиона единици годишно.

Водещи

Най-четени