HoloLens на Microsoft все още е далеч във времето (ВИДЕО) 02.08 | 17:15

Разработчиците ще го получат едва след година

От Ивайло Коралски

Преди време Microsoft обяви, че HoloLens – тяхната версия на виртуална реалност – ще дебютира около премиерата на Windows 10. Както точно обаче означава това?

Благодарение на интервю на BBC със CEO-то на Microsoft Сатя Надела, вече имаме по-ясна представа кога можем да очакваме революцията на редмъндския гигант при аугментационната реалност.

В интервюто Сатя споделя, че разработчиците ще получат първата версия на HoloLens "в рамките на следващата година". С други думи всеки, който се е надявал да си направи коледен подарък с HoloLens, е добре да го замени с друг.

За съжаление споделеното от CEO-то означава, че потребителската версия на очилата е още по-далеч във времето. Самият Надела описва технологията, на която залага HoloLens, като "петгодишно приключение". Въпросната би следвало да пробие и в индустрии, различни от развлекателната.

Разбира се, не е задължително да чакаме до 2020 година за публична версия на HoloLens, но от друга страна явно ще трябва да се доста търпели с холограмната приказка на Microsoft.

Презентация на HoloLens с Minecraft, следва:

Водещи

Най-четени