IBM пуска нови системи за сигурност 08.10 | 13:05

Компанията увеличава сигурността чрез нови сървъри и системи за съхранение на данни

От Георги Георгиев

Щатската технологична корпорация IBM представя нови технологии, създадени да помогнат на компаниите да подобрят сигурността, да се възползват от облачните изчисления и да анализират големи обеми от данни.

Новите предложения включват корпоративни системи Power Systems, нова дискова система за съхранение на данни и ключови софтуерни подобрения за най-новия мейнфрейм компютър на IBM - zEnterprise EC12.

Новите технологии са част от фокуса на компанията върху Smarter Computing системите, които целят да помогнат на организациите да управляват по сигурно големите обеми от данни, генерирани чрез социалните и мобилни технологии.

Един от клиентите на IBM - Тойота Австралия използва IBM Power сървъри и софтуер на SAP с цел да анализира данни, свързани с производствения процес и логистиката. Като резултат от това производственият процес в компанията е структуриран, така че продуктовите операции да бъдат максимално ефективни.

С инвестиции в размер на 1,4 милиарда долара в изследователска и развойна дейност, американския гигант представя сървърите Power Systems с хардуерни и софтуерни иновации. Новите сървъри от серията предлагат микропроцесора POWER7+ и по-бързи аналитични процеси. Те дават възможност на клиентите да изграждат и управляват собствени виртуални облачни среди благодарение на Elastic Capacity on Demand for Power Systems Pools и виртуалния софтуер IBM PowerVM.

Най-четени