IT Arena – най-голямото събитие в Източна Европа 06.07 | 10:54

Над 2000 участници и 40 лектори се очакват на тазгодишното издание на конференцията

От iNews.bg

Украинският IT хъб ще бъде домакин на IT Arena – най-голямото събитие за информационни технологии както в самата страна, така и в Източна Европа. Участниците и публиката в 3-дневния форум ще имат възможността да научат най-новите и прогресивни идеи и стратегии за подобряване и развитие на бизнеса не от кого да е, а от световните лидери и създатели на бизнес и технологични решения в тази област. Събитието ще се проведе между 29 септември и 1 октомври, а мястото е стадион "Арена Лвов" в едноименния град.

Наскоро организаторите на IT Arena обявиха и първите 8 лектори, които ще се включат в тазгодишното издание на събитието. Става въпрос за представители на компании като Jugnoo, 500 Startups, Indiegogo, Amazon Web Services, Bayer и др. Те ще представят пред гостите и останалите участници във форума своите идеи в областите "Бизнес", "Продукти" и "Технологии". IT Arena ще даде трибуна на общо около 40 лектори - доказани специалисти в своите сфери. Доказателство за това са участниците в предишните издания на конференцията, сред които експерти от Twitter, Uber, Facebook, Philips, Samsung, IBM, Google, Microsoft и др.

Паралелно в рамките на форума ще се проведе и конкурс с участието на повече от 100 стартъп компании от Европа, които ще представят своите идеи и продукти. Най-добрите от тях ще се презентират още в първия ден на IT Arena, а определените от жури 10 ще разкажат за дейността и иновативните си решения и продукти на основната сцена още във втория ден на конференцията. Формата за кандидатстване в конкурса вече е отворена на сайта https://itarena.ua/call-for-startups/, като регистрации ще могат да се правят до 20 септември.

Форумът ще бъде домакин и на Tech Expo, на което посетителите ще могат да се запознаят с създадените в Украйна технологии. Очаква се участниците да представят свои идеи, приложения, дронове, различни устройства, умни технологии, роботи и др., които са проектирани или произведени в Украйна. Организаторите на IT Arena канят всички компании, които работят в сферата на 3D печата, роботиката, информационните технологии, IT решенията, умните домове и градове, виртуалната реалност и т.н. да се включат в Tech Expo, като за целта могат да се регистрират на https://itarena.ua/tech-expo/.

В програмата на IT Arena тази година са предвидени и над 30 срещи. Те ще се състоят в 10 обособени за целта места в ресторанти и работни зали около площад "Ринок", разположен в сърцето на града-домакин на форума Лвов. Тези мероприятия са отворени за всички участници в конференцията, като за да се включат в тях е необходимо единствено да се регистрират предварително. По програма срещите ще се състоят на 1 октомври, неделя, между 11:00 и 19:00 ч.

Ако талантливите лектори и иновациите не са успели да ви убедят да посетите IT Arena, е възможно за това да помогне и невероятното афтърпарти. Финалът на вторият ден на форума ще бъде Futureland Festival 2017 – голям фест на технологиите и електронната музика. В миналогодишното му издание участие взе дори световноизвестният DJ Netsky. Съвсем скоро ще станат ясни и тазгодишните участници. Фестивалът е перфектното място да разширите познанията си и същевременно просто да се позабавлявате.

Запазете датите още сега!

Повече за IT Arena можете да научите ТУК.

Водещи

Най-четени