Logitech пуска кубична мишка за презентации 06.01 | 16:09

Устройството ще бъде показано по време на технологично изложение в Лас Вегас

От Георги Георгиев

Cube е иновационната компютърна мишка на специалистите по компютърна периферия Logitech, която определено ще се хареса на бизнес потребителите и на всички, на които често им се налага да изнасят презентации.

С хващаща окото кубична форма и малките си размери, напълно безжичният модел ще бъде представен официално за Изложението за потребителска електроника CES, което започва в Лас Вегас следващата седмица (10 -13 януари), информира DigitalTrends.com.

Kогато е поставено върху твърда гладка повърхност, устройството функционира като обикновена мишка благодарение на лазерен сензор в долната му част, която е с разделителна способност от 1000 dpi.

Качествената разлика между Cube и всичко друго на пазара идва, когато мишката бъде вдигната във въздуха. Тогава тя автоматично открива промяната и започва да работи в режим за презентации.

С всеки клик ще можете да прехвърляте слайдовете, които биват презентирани в програма, подобна на PowerPoint, а горната повърхност на Logitech Cube се превръща в сензорна подложа, с която свободно ще можете да скролирате по страниците с една ръка. За целта мишката е снабдена със специален софтуер за управление.

Logtiech Cube се захранва от литиумно-полимерна батерия, която се зарежда благодарение на USB връзка. Специален датчик върху мишката известява потребителя кога батерията ѝ започва да пада.

За момента цената на Logtiech Cube е 70 долара. Очаква се тя да се появи на пазара по-късно през януари.

Освен Cube по време на CES 2012 г. компанията ще представи част от най-новаторските си продукти като безжичната музикална уредба Boombox за iPad, HD уебкамерата C615 и безжичната соларна клавиатура K750.

Водещи