Microsoft желае потребителите да учат компютрите (ВИДЕО) 13.07 | 15:11

Скайнет е близо?

От Ивайло Коралски

Колкото и умни да са модерните компютри, потенциалът им е ограничен от техния софтуер. А и, няма какво да се лъжем, 99% от населението на планетата не може да програмира за което и да е модерно "умно" устройство.

Поради тази причина Microsoft Research работи върху обучаващо средство, което ще позволи на всеки стандартен потребител да покаже на компютрите как да учат – да се развиват.

С други думи всеки ще може да учи компютрите на неща, в които е силен – различни видове дисциплини, науки и въобще знания от всякакво естество.

Например един готвач ще може да научи компютъра как да създава рецепти, докато докторът може да накара софтуера да прерови целия медицински архив и да открие адекватна рецепта за новия му пациент.

Технологията все още е в процес на разработка, но вече е използвана от подбрана група от потребители, които учат компютрите как да разбират натуралния език на хората.

Според Microsoft технологията им ще "демократизира" обучението на модерните машини. За да може в един момент да разчитаме на изкуствения интелект да разрешава нашите ежедневни проблеми.

В общи линии ни очакват адски любопитни, но и опасни времена.

Видео, следва:

Водещи

Най-четени