Nexus 4 все пак дойде 30.10 | 12:27

Това е първият Nexus смартфон, който Google разработва съвместно с LG

От Георги Георгиев

Въпреки че ураганът "Санди" накара Google и LG да отменят официалната си пресконференция днес, на която се очакваше да бъде представен новият смартфон от гамата Nexus, съществуването на въпросния бе потвърдено официално в специално съобщение до медиите от страна на двете компании.

Това е първият Nexus смартфон, който Google разработва съвместно с LG. До момента на пазара се появиха три "умни" телефона от тази гама: Nexus One, създаден заедно с HTC, Nexus S и Galaxy Nexus - произведени в партньорство със Samsung.

Новият Nexus ще бъде устройство от най-висок клас сред смартфоните и ще се конкурира директно с най-добрите продукти на пазара в момента - iPhone 5, Samsung Galaxy SIII, Nokia Lumia 920 и HTC Windows Phone 8X.

Моделът е оборудван с мощен четириядрен процесор, работещ при тактова честота от 1.5 Ghz и 2GB RAM памет, които гарантират на телефона изключителна бързина при работата с мобилните приложения и операционната система. Nexus 4 ще се появи на пазара с най-новата версия на мобилната операционна система на Google - Android 4.2 Jelly Bean.

Новият смартфон от Nexus гамата ще разполага и с огромен 4.7-инчов HD дисплей с резолюция от 1280 х 768 пиксела. За сравнение последният смартфон от серията - Samsung Galaxy Nexus има 4.65-инчов дисплей с разделителна способност от 1280 х 720 пиксела при гъстота на пикселите от 320 пиксела на инч.

Повече за впечатляващите характеристики на джаджата четете в div.bg.

Водещи

Най-четени