Opel Astra пренесе високите технологии в компактния клас 19.02 | 14:59

Производството на шестото поколение на модела започна в завода на марката в германския град Рюселсхайм

От iNews

В завода на Opel в Рюселсхайм, Германия, започна регулярното производството на новия Opel Astra. С напълно новата Astra германският производител Opel отваря своята следваща глава по пътя към успешното развитие на съвременната гама на марката. Към днешна дата вече са произведени над 1500 автомобила от шестото поколение на Astra. През следващите месеци новата Astra ще бъде ключов момент в офанзивата за електрификация на марката Opel.

 

 

Очаква се новият Opel Astra да пристигне в дилърствата и при клиентите си в средата на годината. През 2023 година за първи път в гамата ще се предлага и изцяло електрическата Astra-e.

Новата Astra е дизайнерски шедьовър на марката Opel. Моделът е много динамичен, с изчистени и равни повърхности, освободени от излишни елементи и носещ новото лице на марката – Opel Vizor. Новата Astra прави внася в компактния клас иновации, технологии и асистиращите системи, с които клиентите са запознати само при автомобили от по-високите сегменти.

Един акцент от обширното портфолио е най-новата версия на адаптивното интелигентно осветление със 168 LED пиксела, което осветява пътя без отблясъци и по този начин не заслепява водачите отпред и срещу автомобила. Системата идва директно от флагманите на Opel - Insignia и Grandland.

В технологичния интериор на новото поколение на Opel Astra аналоговите инструменти отстъпват мястото си на напълно цифровия кокпит Pure Panel със свежа и модерна графика, която предлага на клиентите по-интуитивно изживяване.

Управлението става посредством широк 10-инчов сензорен екран. Важни настройки като климатичния контрол все още могат да се избират директно само чрез няколко бутона. Никога досега Opel не е бил толкова интуитивен и лесен за управление като новата Astra.

Високият комфорт на седене в новия модел от компактния клас също е стандарт за автомобилите на Opel. Предните седалки са сертифицирани от германското "Дружество за здрави гърбове” (AGR) и със своята отлична ергономия осигуряват невероятно удобство при пътуване, особено на дълги разстояния.

Предните седалки в новата Astra са най-добрите, предлагани в компактния клас и включват широка гама от настройки, от електрическо повдигане до лумбална опора с електрозадвижване. Водачът на новата Astra е подпомаган от най-съвременните асистиращи системи, като Head-up проекционен дисплей и до 360-градусов изглед, наречен Intelli-Vision.

Новата Astra ще се предлага още от самото начало на продажбите с два варианта на мощно Plug-in хибридно електрическо задвижване, както и с ефективни бензинови и дизелови турбодвигатели. Гамата се простира от бензинови и дизелови агрегати с мощност от 110 к.с. до 130 к.с., а Plug-in хибридните варианти ще бъдат със системна мощност от 180 к.с. и 225 к.с.

Те ще могат да изминат до 50 км на електроенергия. Стандартна e 6-степенната механична скоростна кутия, а като опция при по-мощните двигатели се предлага 8-степенната автоматична предавателна кутия. За Plug-in хибридите се предлага само 8-степенна автоматична електрифицирана трансмисия.

Източник: Монитор

Водещи

Най-четени