Samsung освободи шефа на смартфон дивизията си 01.12 | 22:59

Причината са слабите резултати на компанията

От Ивайло Коралски

Босът на мобилното звено на Samsung се задържа доста дълго, независимо от слабите резултати на компанията през последните няколко години. По всичко изглежда обаче, че търпението на Samsung се е изчерпало. С днешна дата ДЖК Шин, заедно с друго от главните действащи лица в Samsung, BK Юн, са освободили постовете си, съобщава Wall Street Journal.

Новият шеф, който ще замести Шин, е ДЖ Кох – също член на мобилното звено, който преди назначаването си е бил част от операционната мобилна система на компанията Tizen и Samsung Pay. Любопитен за отбелязване факт, е, че нито Tizen, нито Samsung Pay могат да бъдат обявени като инициативи с международен успех.

В същото време босът на телевизионното звено на корейския гигант BK Юн ще се фокусира върху "дългосрочните стратегии" в компанията.

Според WSJ Юн и Шин ще запазят своите титли като co-CEO-та в Samsung Electronics. Медията допълва, че главата на мобилното звено е отговорна за погрешната преценка, свързана с потребителското търсене на смартфоните на компанията от висок клас и по-конкретно ниската бройка произведени Galaxy S6 Edge и твърде голямата от стандартния Galaxy S6.

Заради грешката мобилните приходи на електронния гигант спаднаха до степен, той да обяви загуби в продължение на една година.     

Водещи

Най-четени