Volvo ще пусне първия си електрически автомобил през 2019 година 16.10 | 09:11

Хибридните коли вече са част от портфолиото на компанията

От Ивайло Коралски

Отношението на Volvo към автопилотните автомобили е крайно позитивно, но що се отнася до изцяло електрическите превозни средства, компанията е далеч по-сдържана.

Последният X90 на скандинавците предлага и хибриден модел, но до момента нито един автомобил на компанията не е изяло електрически.

Шведския производител обаче е готов да промени становището си, подготвяйки първите изцяло електрически автомобили, които трябва да влязат в продажба през 2019 година.

Volvo планира още и хибридни версии за всеки модел, който предлага, както и изцяло нова "серия 40", която ще представлява малки, изцяло разчитащи на електричество коли.

В случая говорим за доста разтеглива във времето премиера, а и споменатите нови хибриди няма да направят премиерата си преди 2017 година. Според Wall Street Journal обаче, Volvo забавя премиерите и по-големите анонси като цяло заради скорошния скандал на VW, свързан с дизеловите двигатели.

Все още липсва каквато и да е официална информация как ще изглеждат електрическите автомобили на Volvo, но според един от шефовете на компания, Хакан Самуелсън, през следващите 24 месеца 10% от всички продажби на Volvo ще дойдат от хибридните превозни средства.  

Водещи

Най-четени