Xperia Z4 ще се продава като Xperia Z3+ в Европа? 29.04 | 09:01

Дали Sony подготвя наистина голям ъпгрейд на моментната Xperia Z3?

От Ивайло Коралски

Sony Mobile Japan анонсира Xperia Z4 преди седмица, но анонсът засягаше единствено родината на технологичния гигант – Япония. Нещо повече, Sony не отрони нито дума за интернационална премиера на телефона.

Веднага след анонса множество западни потребители се нахвърлиха върху Sony със забележки, свързани с твърде малката разлика между страхотния Xperia Z3 и Xperia Z4. Подробно описание на разликите между двата телефона можете да научите в предишния ни текст по темата.

Все пак с две думи - в общи линии основните разлики се състоят в по-добрата предна 5-мегапикселова камера, по-добър графичен чип, по-малък обем и мирко USB порт, който не е покрит (въпреки това Xperia Z4 е водоустойчив смартфон).

Като цяло обаче дизайнът на Z4 спрямо Z3 е претърпял твърде маргинални промени.

Днес обаче в технологичните среди се промуши доста логично звучащ слух, според който Sony ще продава обявената в Япония Xperia Z4 като "Xperia Z3+” за Европа и останалия свят. Слухът е породен от документацията на Sony SCR30 Style Cover Window кейс за Xperia Z4. Тоест, в говорим за официален аксесоар на смартфона.

В графата съвместими продукти са пометени следните устройства "Xperia Z4/Z3+”. За протокола, смартфон, носещ името Xperia Z3, не е официално обявен.

Ако слухът се окаже истина, то това ще даде възможност на японската компания да представи осезаем ъпгрейд на своята смартфон линия от висок клас по-късно през годината.

Водещи

Най-четени