YouTube атакува Twitch 26.03 | 14:33

Войната при стрийминг услугите става все по-ожесточена

От Ивайло Коралски

След неуспешните опити на Google да купи стрийминг услугата на Twitch (закупена в крайна сметка от Amazon), компанията подготвя нов старт на стрийминг режима в YouTube. Въпросният поне първоначално ще се фокусира върху игрите и eSports репортажите, допълва The Daily Dot.

YouTube е участник в пазара на стриймингите на живо от 2010 година, като под шапката на видео услугата на Google са предавани големи събития като State of the Union и League of Legends Championship Series. В крайна сметка обаче моментното използване на услугата е по-тромав процес, отколкото при Twitch.

Нещо повече, Twitch се превърна в абсолютен лидер за стрийминг на гейминг събития за последните четири години. Конкурентната на YouTube услуга се превърна в толкова голям фактор, че тя е интегрирана дори новите конзоли PlayStation 4 и Xbox One.

Twitch използван за предаване на събития на живо и от множество технологични компании, в това число Sony и Samsung.

Според The Daily Dot Google е създал екип от 50 инженера, чиято основна цел е да преработят из основи моментната стрийминг услуга на YouTube. Очаква се официалният анонс на преработената версия да се състои в рамките на предстоящо Е3 през юни.

Водещи

Най-четени