YouTube вече поддържа стрийминг при 60 кадъра в секунда 21.05 | 17:11

Все още услугата е на ниво прототип

От Ивайло Коралски

Няма какво да се лъжем, бъдещето на видео форматите не принадлежи на болезнено насичащите 24-те кадъра, бъдещето ще носи марката 60. 60 кадъра в секунда.

И Google знае този факт твърде добре. Гигантът вече позволи YouTube да плейва видеа в 60 кадъра в секунда, но до този момент стриймингът беше ограничен до 30.

С днешна дата YouTube обяви подобрения на видео услугите си, най-важното, от които, е възможността за стрийминг на живо в споменатите заветни 60 кадъра.

И тук не става въпрос за излъчването на големи предавания и ивенти. Всеки потребител ще може да стриймва видео – от игра, видео проект и т.н. при изключително високите кадри в секунда. Последните правят видео излъчването изключително плавно.

Новата услуга все още е на ниво ранно превю и се поддържа единствено от HTML5 съвместимите браузъри. YouTube ще енкодва 60 кадъра видео в 720p и 1080p, съответно ще сваля до 30 кадъра при по-слабите като производителност устройства.

Поддържаща на HML5 възпроизвеждане ще позволи на потребителите не само да превъртат към средата на всеки стрийм, но и да плейват въпросните с при двойна скорост.

Плавността, която дават 60-те кадъра в секунда, тук.

Водещи

Най-четени