Биткойн и порното: ръка за ръка 17.01 | 11:05

Да плащаш за порно с дигиталната валута е сигурно, бързо и най вече анонимно

От Георги Георгиев

Порноиндустрията обещава да даде нов тласък в развитието на дигиталната валута биткойн (bitcoin). До този извод са стигнали създателите на популярния порносайт Porn.com, пише The Guardian.

Данните на сайта за възрастни сочат, че през последните месеци потребителите, които са извършвали разплащания с виртуалната валута, са достигнали до близо една четвърт от общия брой юзъри, възползвали се от платените премиум услуги.

Porn.com започва да приема електронната валута каро редовно разплащателно средство през декември миналата година. Буквално за дни след това разплащанията 10% от общите приходи на сайта.

В началото на януари новината за успеха на биткойн в porn.com се появява в Reddit и бързо се разпространява. В резултат за кратък период дялът на биткойн разплащанията достига близо 50% процента от общите приходи, преди да се успокои до нива от около 25%.

Според Дейвид Кей, маркетинг директор на Sagan Ltd.(притежателите на Porn.com), причината най-вече е в анонимността, която биткойн предоставя на потребителите. При всеки друг вид разплащания за премиум услугата ще ви се наложи да въведете името и адреса си.

От друга страна, макар че не са удобни за повтарящи се разплащания биткойните представляват интерес и поради факта, че са бързи за транзакция, а таксите за преводите са ниски.

"Определено мисля, че порното ще бъде килър приложение (Killer app – приложение, доказващо успеха на дадена технология) за биткойн. То предлага бързите, частни и конфиденциални разплащания", заключава Кей.

Водещи

Най-четени