Бъг в Google ни препраща към купища порно 11.02 | 16:11

От търсачката обещават обаче да коригират пропуска бързо

От Александър Бакалов

Няма какво да се лъжем – хората масово влизат в интернет, за да си търсят порно. Както се оказва обаче, невинният потребител може да попадне на порно и без да е търсил такова заради актуален бъг в Google.

Странната грешка е била открита от Gizmodo и в името на журналистическия си дълг написахме в търсачката принципно безмисленото -4 "4 1". Миг по-късно се взирахме невярващо в снимката на рунтав мъжки задник от някакъв руски сайт за гей порно.

Идеята е, че според правилата за търсене -4 "кара" Google да показва единствено резултати, в които не присъства четворка, но изписаното в кавички 41 от своя страна го "кара" да вади само резултати, в които присъства 41.

Както сами разбирате, това създава противоречие и търсачката не би трябвало да изважда резултати. Само дето тя изважда порно.

Разбира се, гигант като Google няма да си позволи такова нещо и бъгът ще бъде оправен скоро. В момента, когато пишем този текст обаче, долните противоречиви търсения продължават да ни насочват към порно сайтове.

Проверете ги, ако сте любопитни:

 

 

-s "s 2"

-15 "15 30"

-4 "4 1"

-title "title 4"

Водещи

Най-четени