Бъдещият iPad mini ще бъде ултра тънък? 16.05 | 13:42

Според слухове Apple ще извадят 7,85-инчов конкурент на Kindle Fire преди Коледа на цена между 200 и 250 долара

От Георги Георгиев

Предполагаемият нов iPad mini ще включва сензорен панел по нова технология, която ще го направи по-тънък от досегашните модели и ще намали цената му. Това твърдят последните слухове около бъдещия малък таблет на Apple, срещу който покойният Стив Джобс бе твърдо против.

Цитирайки анонимни източници, Digitimes заяви във вторник (16 май), че щатският технологичен гигант е сключил договор с японската Nitto Denko за снабдяване със сензорни панели, които използват технологията за направа на тънки филми G/F2.

Тя ще позволи цената на iPad mini да бъде между 200 и 250 долара, с което ще превърне таблета в реална конкуренция на мини таблети от рода на Kindle Fire на Amazon.

Самите дисплеи ще се бъдат произвеждани от други две японски корпорации – Nissha Printing и TPK Holding. Те ще бъдат с диагонал от 7,85 инча (за разлика от 9,7 инчовия нов iPad), като от Apple очакват през 2012 г. доставките от новия таблет да достигнат между 7 и 10 милиона бройки.

Според информация, изтекла по-рано, плановете на щатската компания включват пускането на таблета през октомври преди коледните празници.

Водещи

Най-четени