Вече можете да замените кредитната си карта с телефон 13.06 | 12:28

Новото приложение за смартфони позволява теглене от банкомати на до 155 долара, само с помощта на един SMS

От Виолета Малинкова

Съвсем скоро се очаква мобилните телефони да заменят банковите карти по отношение на тегленето на пари от банкоматите, съобщи The Daily Mail.

Поводът за това твърдение е новото приложение, наречено GetCash, позволяващо на потребителите опцията да теглят от хиляди банкомати суми до 100 паунда (155 долара).

Създател на приложението е Royal Bank of Scotland. То ще позволи на 18-те ѝ милиона клиенти от цялата страна да теглят пари от общо 8-те хиляди клона на финансовата институция, както и от подразделенията на Natwest и магазините на Tesco.

Работата с новото приложение е опростена до минимум. В случай, че искате да изтеглите пари от вашия телефон, просто избирате желаната от вас сума от прозорчето, появило се на дисплея на мобилното ви устройство, при стартиране на програмата.

След тази операция, автоматично получавате смс със 6-цифрен код, валиден в продължение на 3 часа, с помощта на който можете да изтеглите нужните ви пари от всеки банкомат, работещ с GetCash.

Засега максималната достъпна за теглене по този начин сума е 100 паунда (155 долара), но съвсем скоро се очаква този лимит да бъде увеличен на 250 паунда (388 долара) – това е и ограничението, което към днешна дата е налице за тегленето на средства от стандартните дебитни карти във Великобритания.

Невероятно удобство на новата опция е фактът, че можете спокойно да препратите, получения на телефона ви SMS към ваш приятел, роднина и т.н., който да го въведе в някое АТМ устройство и също да изтегли въпросната сума.

Единственото изискване, за да ползвате нововъведението е да имате смартфон, iPhone или BlackBerry, с инсталиран на него GetCash App.

Водещи

Най-четени