Вие имате ли служебен смартфон? 28.03 | 14:56

75% от служителите имат три или повече устройства, свързани с интернет

От Ралица Стоянова

75% от хората в ежедневието си, включително и на работното място, разполагат с три или повече устройства, свързани с мрежата. Това сочат резултатите от проучване на "Сиско България", проведено по време на конференцията Sisco Day.

Служителите в България разполагат и с все повече мобилни устройства. 83% от отговорилите споделят, че имат поне едно служебно мобилно устройство като лаптоп, таблет или смартфон.

54% от анкетираните използват свое лично мобилно устройство за достъп до корпоративната си мрежа и данните в нея, независимо дали от офиса или дистанционно.

Само 13% от респондентите казват, че тяхната компания не позволява достъп до корпоративни ресурси през лични устройства.

Сред тези, които редовно използват устройства, за да се свържат с корпоративната мрежа, независимо дали те са лични или служебни, най-често ползваното приложение е електронната поща (85%), следвано от приложения за управление на времето (31%) и бизнес приложения, като счетоводство, персонал, електронна търговия, CRM и др. (26%).

Най-четени