Все по-малко потребители използват Twitter 21.10 | 21:04

И все повече деактивират акаунтите си там

От Лазар Тодоров

Социалната мрежа Twitter губи позиции. Все по-малко са регистриралите се, за сметка на увеличаващия се брой на тези, които са изтрили акаунтите си или не ги използват, пише Huffington Post.

Учителят Доналд Ховас се присъединява към социалната мрежа преди около година по-съвет на дъщеря си.

Той се отказва след няколко опита за работа с Twitter, тъй като му се струва прекалено сложно. Друга причина е, че освен известни личности, той няма приятели в мрежата, заради които да има желание да я посещава.

За сметка на това обаче той използва акаунта си във Facebook поне веднъж дневно, защото му е интересно какво се случва с близките и приятелите му.

36% от потребителите, които наскоро са си направили профил в Twitter, твърдят, че изобщо не го използват, а 7% от тях са деактивирали профилите си. За сравнение само 7% от присъединилите се към Facebook признават, че не използват акаунта си, а само 5% са го деактивирали.

Хората, които са се отказали от Twitter, имат най-различни причини - от липсата на приятели в мрежата до трудността да се борави с нея.

От социалната мрежа отказват да дадат коментар за излезлите данни с аргумента, че това е само временен период.

Въпреки огромния успех през последните години, в които успяха да привлекат много от най-големите знаменитости, включително и президентът Барак Обама, те губят позиции. Според експертите социалната мрежа няма как да достигне потенциала на развитие на своя конкурент Facebook.

 

Водещи

Най-четени