Екс британски вицепремиер става шеф във Facebook 20.10 | 09:45

"Очаквам с нетърпение да бъда част от това начинание", каза Ник Клег

От Ани Романова

Британският бивш заместник министър-председател Ник Клег, водещ противник на Брекзит, заяви в петък, че ще започне работа за Facebook, предаде БГНЕС.

"Радвам се, че се присъединявам към Facebook. След почти 20 години в европейската и британската политика това е едно вълнуващо ново приключение за мен", пише Клег на своята страница във Facebook. Клег каза, че тази социална мрежа е "в сърцето на някои от най-сложните и трудни въпроси, с които се сблъскваме", като например "неприкосновеността на личността", "почтеността на нашия демократичен процес" и "баланса между свободното слово и забраненото съдържание".

"Смятам, че Facebook трябва да продължи да играе роля в намирането на отговори на тези въпроси- не само като действа в Силициевата долина, а като работи с хора, организации, правителства и регулатори по света, за да гарантира, че технологията е сила за добро. "Очаквам с нетърпение да бъда част от това начинание", каза той.

Агенция Прес асосиейшън и "Файненшъл таймс" казат, че Клег ще бъде новият ръководител на глобалните дела и комуникации на Facebook и ще се премести в Калифорния през януари.

Водещи

Най-четени