Жените, играещи онлайн – по-социални и сексуално активни 29.11 | 12:39

Според проучване, играещите онлайн дами са по-активни от предпочитащи офлайн игрите

От Георги Георгиев

Проучване, обхващащо над две хиляди пълнолетни американки, поръчано от GameHouse и проведено от маркетинговата компания Harris Interactive показва, че жените, играещи онлайн игри, имат по-здрав социален живот и по-висока сексуална активност от тези, които не играели офлайн, съобщава DigitalTrends.com.

По-конкретно, 42% от представителите на нежния пол, които играели в интернет, се социализирали с поне един нов човек на ден, докато само 31% от тези, които играели офлайн, посочвали същата активност. 86% от активните онлайн играчи били активни и в социални мрежи като Facebook и Twitter. За офлайн геймърките този дял бил съответно 71%.

И по отношение на сексуалните контакти везната натежавала в полза на жените, играещи онлайн – 57% от тях били сексуално активни - срещу 52% от офлайн геймърките, а 38% от тях споделяли, че правели секс средно поне веднъж седмично.

Седем от десет онлайн играчи заявявали, че са щастливи с връзката, която имали, като приблизително две трети от тях били омъжени.

Що се отнасяло до физическата активност, 38% от жените, играещи онлайн, практикували спорт или работели на открито, докато за офлайн геймърките процентът бил 34.

Сред най-честите причини за желанието за онлайн игра, които представителите на нежния пол изтъквали, били намаляването на стреса, борбата със скуката или просто нуждата от психическо разтоварване. Едва 16% от жените, които играели онлайн, споделяли, че го правят, за да се свързват с други хора.

Данните от проучването показвали още, че играта в мрежата карала 55% от жените да се чувствали щастливи, а половината от тях се чувствали и по-умни след престоя си във виртуалния свят.

Водещи

Най-четени