Изтекоха снимки на Sony Xperia Z5 Compact 23.08 | 19:11

Малък размер и впечатляващи характеристики

От Ивайло Коралски

В последните няколко години Sony се обособи като най-добрият производител на телефони с дисплеи под 5 инча, които предлагат хардуер като на смартфон флагман.

Компанията трябва да представи Xperia Z5 Compact на предстоящото през септември изложение IFA, но снимки на въпросния смартфон вече изтекоха в мрежата.

Визията е характерната за Xperia смартфоните, разчитаща на Omni дизайна, който Sony наложи с оригиналната Xperia Z в началото на 2013 година.

Забелязват се стандартната за Xperia камера и LED светкавица. Леко променен е обаче бутонът за увеличаване и намаляване на звука, като по всичко изглежда, че въпросният е преместен по-надолу, спрямо предходните модели.

1555632

Според различни слухове Xperia Z5 Compact ще предлага скенер за пръстови отпечатъци, вграден върху бутона за включване и изключване на смартфона.

Що се отнася до хардуерните характеристики, най-вероятно говорим за 4,7 инчов 1080p дисплей, Qualcomm Snapdragon 810 чип, 3 гигабайта рам памет, 20,7 мегапикселова основна камера и 8 мегапикселова предна.

Официалният анонс от страна на японския гигант ще последва в началото на септември, когато в Берлин ще стартира и споменатото изложение IFA 2015.

Водещи

Най-четени