Как да почистим лаптопа си 22.09 | 14:02

Няколко изпитани трика

От Елица Елефтерова

Всички сме наясно, че в клавиатурите ни се крият чудеса на отпадъчната природа. Същото е положението и в лаптопите. Решението е едно - редовно почистване. Ето и как може да стане това:

1. Изключете лаптопа и извадете всички кабели, които вероятно сте включили към него - за слушалките, за зарядното, USB кабели и т.н. Извадете и батерията.

2. За почистването на клавиатурата най-добре използвайте компресиран въздух, с който да издухате праха и всички гнусотийки, падали от вас, в нея. След това може да използвате прахосмукачка с приставка четка, с която да заличите всички външни замърсявания.

3. Време е да почистите и останалата част от лаптопа. Може да използвате памучни тампони или клечки за уши, напоени със спирт, за да почистите самите клавиши, ако виждате по тях отпечатъците си. Останалата част на лаптопа лесно се чисти с почистващи кърпички.

4. Екранът - ако не сте си купили специален препарат за почистване на екрани, не се паникьосвайте, защото можете бързо и лесно да си забъркате смес. За целта ви е нужен бял оцет и дестилирана вода в равни пропорции. Не пръскайте сместа директно върху екрана, а първо навлажнете мека кърпа и после с нея почистете екрана.

Какви са останалите трикове за почистване на лаптоп може да видите в Div.bg.

Водещи

Най-четени