Китайски роботи ще оперират хора и ще гледат възрастни 11.03 | 14:48

През 2016 г. редица компании са постигнали значими успехи в разработката на изкуствен интелект

От iNews.bg

Китай ще произвежда роботи, които ще могат да заместят хирурзите в операционните и да оперират. Такива машини ще бъдат "назначавани" и като помощници на възрастни хора, които не могат да се грижат изцяло сами за себе си. Това обаче няма да стане сега, а в бъдеще, след като китайците приключат работа по създаванетп на изкуствен интелект, стана ясно от думите на министъра на науката и технологиите на Китай Ван Ган, предаде "РИА Новости".

Той отбеляза, че страната бележи забележителен прогрес по отношение на тези разработки. Министърът оътбеляза и че създаването и развитието на изкуствен интелект е една от най-важните задачи и китайското правителство възнамерява да й обръща сериозно внимание още дълго време. Ган подчерта и че редица китайски компании, като например Huawei, Alibaba, Biadu и др., през 2016 г. са постигнали значителни успехи в областта на изкуствения интелект.

Този прокет е залегнал и сред основните приоритети на Китай за 2017 г. В плановете на страната е включено ускоряването на тези процеси и научни разработки.

Водещи

Най-четени