Край на змиите в двора - измислиха уред, който ги гони 20.03 | 07:10

Апарат, който работи на базата на честоти, ни пази от комари, мишки и белки

От Цанка Донкова

Времето се затопля с всеки изминал ден и студенокръвните влечуги стават все по-срещани. Ето защо и хората вече се замислят как да се предпазят от тях.

Последната атракция в тази насока е електронен уред за прогонване на змии, представен на ловно изложение. Устройството се заравя в двора на къщата или ранчото и излъчва вибрации, отблъскващи както влечуги, така и къртици. Зарежда се със слънчеви батерии, но могат да се използват и акумулаторни, съобщава в. "24 часа".

Освен съскащите влечуги обаче, през лятото ни нападат и други животни. Хората са измислили и ефикасно средство и срещу комари, мишки и белки. Апарат, който също работи на базата на честоти ни предпазва и от тях. Препоръчва се по време на туризъм в планината.

Голям интерес на ловното изложение предизвиква минилодка за захранване на рибата, която се управлява с дистанционно. Рибарят командва от брега на кое място да се изсипят примамките и да се пусне кордата.

За първи път се показва и нова за България система за проследяване на ловни кучета.

"На шията на гончето се слага нашийник с GPS. Ловецът е снабден пък с устройство с екран, където във всеки момент се вижда позицията на животното", обясняват от фирмата вносител. Авджията получава и информация дали кучето лае - сигнал, че е попаднало на дивеч.

Системата помага и за откриване на загубени гончета, тъй като обхваща периметър от 10 до 15 километра. Батерията издържа 56 часа.

Сред хитовете е и екшънкамера за екстремни спортове. Монтира се на каска, ръка или скейтборд и е устойчива на високо налягане. Апаратурата разполага със софтуер, който дава възможност към изображението да се добавят данни за пулса на човека или скоростта при скачане с парашут.

Водещи

Най-четени