Международният автомобилен салон отваря врати този уикенд 10.06 | 07:29

След една година прекъсване Интер Експо център отново е домакин на изложението

От Теодора Деянова

На Международния автомобилен салон София 2011, който ще се състои от 11 до 19 юни, Асоциацията на автомобилните производители (ААП) и техните оторизирани представители ще покажат най-новите предложения на автомобилната индустрия.

Специални модели, които ще привлекат вниманието на любителите на моторните спортове, ще бъдат показани за пръв път не само на автосалона, но и като цяло в България.

Участниците в изложението са 60 компании, като 20 от тях са членове на ААП. Посетителите ще имат възможността да станат свидетели на множество премиери на нови модели от Chevrolet, Renault, Mercedes-Benz, Ford, Jeep, Lexus, Honda, Kia, Peugeot, Volvo и за пръв път ще бъдат представени автомобили на китайската марка Great Wall.

Също така за пръв път тази година ще бъдат показани рекорден брой прототипи и концептуални автомобили. Една от изненадите, които са подготвили организаторите, е болидът на Peugeot от миналогодишното 24-часово състезание на Льо Ман – 908 HDI FAP.

Автомобилното изложение се оказва и най-добрият повод и място в България за тържественото отбелязване на 125-годишнината от създаването на първия автомобил.

Този юбилей ще бъде отпразнуван със специална ретро колекция от превозни средства, свързани с миналото на България.

След икономически тежките години за автомобилния бизнес в страната ни от ААП са позитивни, посочвайки ръста на продажбите през първите пет месеца от тази година. Само от началото на 2011 г. до май месец са продадени 8 800 моторни превозни средства, което е с 20% повече от изминалата година.

Оптимизмът на асоциацията е подкрепен и от интереса на международни медии към изложението, представянето на над 50 автомобилни новости и се надяват, че автосалона ще насърчи продажбите на превозни средства в България.

Разбира се, целият този своеобразен празник на колела няма да премине без подаръци. Посетителите ще могат да вземат участие в томбола за един от 5 автомобила – Ford Fiesta, Skoda Fabia Family, Peugeot 207, Renault Twingo и Toyota iQ.

Автомобилният салон ще отвори вратите си на 11 юни и до следващата неделя (19 юни) от 10.00 до 20.00 часа ще посреща ентусиазираните да видят най-новите модели и автомобилни технологии. Входът е 6 лв. за възрастни, билетът за ученици до 16 години е на цена от 3 лв., а деца под 7-годишна възраст ще влизат безплатно.

Водещи

Най-четени