Най-добрите продукти на Е3 2012 09.06 | 17:17

Игрите, които ще забавляват милиони през следващата година, според iNews

От Ивайло Коралски

Въпреки че Е3 2012 не бяха направени количество изненадващи анонси, колкото очакваха милиони фенове на електронните забавления по света, няма как да не отречем, че до голяма степен ни беше загатнато накъде ще се развива игралната индустрия следващата генерация конзолни платформи.

Беше ни демонстрирано бъдещето на електронните забавления.

В следващите редове ще ви предоставим десетте най-впечатляващи продукта в рамките на Е3 2012. Преди да започнем с изброяването им, трябва да отбележим, че сме се спрели ексклузивно на високобюджетни продукти, поради което липсват изключително обещаващи, но по-малки като мащаб софтуерни диаманти.

Halo 4

Разработчик: 343 Industries

Издател: Microsoft 

Платформи: Xbox 360 

Излиза: 6 ноември 2012

Мастър Чийф се завръща победоносно в четвърта част на блокбъстъра Halo. Halo 4 е първото заглавие от целия франчайз, върху което работи изцяло нови студио. Именно заради това, показаното на Е3 намекна за силно променена игра, въпреки че отново е използвана перспектива от първо лице. Визуалният ъпдейт е повече от ясно различим, а Мастър Чийф и Кортана изглеждат по-добре от всякога. Без никакво съмнение може би най-очакваната игра за Xbox 360.

-----

Watch Dogs

Разработчик: Ubisoft Montreal

Издател: Ubisoft 

Платформи: Xbox 360, PC, PlayStation 3 

Излиза: 2013

Може би най-приятната изненада на цялото изложение. Watch Dogs на френския издател Ubisoft впечатли с мащаб и детайл, който на практика не присъства в нито едно мащабно модерно заглавие. Играта ще може да се играе както самостоятелно, така и в кооперативен режим. С Watch Dogs Ubisoft се е прицелил в модерния играч – този, който познава проблемите на модерното общество и живее на скорост. Не на последно място визуалните достижения, постигнати от дизайнерите на Ubisoft, са изключително впечатляващи.

-----

The Last of Us

Разработчик: Naughty Dog

Издател: Sony 

Платформи: PlayStation 3 

Излиза: 2013

Sony и Naughty Dog работят върху поредния многомилионен ексклузивен проект за PlayStation 3, който трябва да размие границите между филмово изкуство и видео игрите. Творбата на лудите кучета представлява хибриден пост-апокалиптичен продукт, целящ да представи филмово преживяване от нов тип. Играта залага на ултра реалистични лицеви анимации, а в сюжетен план акцентът ще падне върху взаимоотношенията между двамата главни герои, начина, по който си комуникират, помагат един на друг, оцеляват.

-----

Assassin’s Creed 3

Разработчик: Ubisoft Montreal

Издател: Ubisoft

Платформи: PlayStation 3, PC, Xbox 360, Wii U 

Излиза: 31 октомври 2012

Assassin’s Creed серията се обособи като дойна крава за френския издател като всяко издание продава средно между 6-7 милиона копия всяка година. За съжаление и качеството на ежегодните издания с времето започна да спада, но с Assassin’s Creed 3 Ubisoft се връща на качествения път. Всичко показано до момента от играта говори за изключително качествен продукт, който има потенциала да се превърна в игра на годината. Assassin’s Creed 3 ще ни даде възможност да станем част от Американската революция. Ще бъде представен нов главен персонаж, нови локации (гориста местност) и визуално изпълнение, което слага в малкия си джоб почти всички представители на жанра. 

-----

Beyond: Two Souls 

Разработчик: Quantic Dream

Издател: Sony

Платформи: PlayStation 3 

Излиза: 2013

Beyond: Two Souls е силно стилизиран екшън трилър, който донася свеж визуален полъх в игралната индустрия. На първо място визуалните достижения са толкова грандиозни, че като нищо нашите баби и дядовци трудно ще могат да различат Beyond от филмова продукция. Наблягаме на филмова, защото главната героиня в играта е изключително талантливата млада актриса Елън Пейдж. Всички движения, лицеви изображения, бръчки, тембър и т.н. на практика са взети от истинската актриса и са предадени на екрана по възможно най-реалистичния до момента начин.

-----

Star Wars 1313

Разработчик: Lucas Arts

Издател: Lucas Arts

Платформи: Все още неизвестни 

Излиза: 2013

След разочароващата тазгодишна версия на Star Wars, възползваща се от моушън контролера на Xbox 360, Kinect, хората на Джордж Лукас изненадаха всички на Е3 с обявяването на Star Wars 1313

Детайлите около играта все още са оскъдни и кратката презентация беше направена най-вече с цел да бъде представена грандиозната визия, която ще предлага заглавието. Липсата на конкретни платформи, за които се разработва продукта намеква, че вероятно Star Wars 1313 ще направи дебюта си за следващото поколение конзоли и PC. В общи линии едва ли в световен мащаб има почитател на Люк Скайуокър и компания, който да не е мечтал за подобна творба с марката Star Wars.

-----

God of War: Ascension

Разработчик: Santa Monica Studio

Издател: Sony

Платформи: PS3 

Излиза: 12 март 2013

Новата част на популярната поредица на Sony, продала до момента над 20 милиона копия, ще представи за първи път мултиплеър режим. Наред с това очакваме поредния безкрайно кървав визуален шедьовър с участието на Крейтъс, който ще изправи пуританите на нокти. Sony обещава променена бойна система, повече загадки и мини игри. Японската компания обещава още изключително флуидни анимации и лицеви изображения, динамично осветление и силен сценарий.

В общи линии показаното на Е3 потвърди обещанията на Sony, доказвайки, че Santa Monica Studio все още е след топ разработчиците в световен мащаб.

-----

Tomb Raider

Разработчик: Crystal Dynamics 

Издател: Square-Enix

Платформи: PS3, Xbox 360, PC 

Излиза: 5 март 2013

Лара Крофт се завръща в изцяло ново начало за серията Tomb Raider. Новата версия ще остави в миналото линейната природа на приключенията на госпожица Крофт. Вместо нея играчът ще може сам да избира пътя, по който да напредва в играта. Приключенията на британската археоложка ще бъдат и един от визуалните върхове, що се отнася до презентацията във видео игрите, демонстрирайки богат детайл, реалистични лицеви изображения и ефекти, характерни за холивудските блокбъстъри. Презентацията по време на пресконференцията на Microsoft беше предостатъчна, за да могат новите приключения на Лара да попаднат в този списък.

-----

Dead Space 3

Разработчик: Visceral Games 

Издател: Electronic Arts

Платформи: PS3, Xbox 360, PC 

Излиза: февруари 2013

Може би най-качествената хорър поредица в рамките на настоящата генерация поема по пътя на екшъна. Dead Space 3 ще предложи за първи път в своята история кооперативна игра. Отборния режим неминуемо ще убие от хорър излъчването на играта, но пък има потенциала да привлече множество нови играчи, които не са почитатели на ужасите. Dead Space 3 ще използва изцяло нов графичен енджин и трябва да признаем, че показаното на изложението ни остави с ченета, опрели пода. Нямаме търпение, а февруари е далеч...

-----

Crysis 3

Разработчик: Crytek 

Издател: Electronic Arts

Платформи: PS3, Xbox 360, PC 

Излиза: март 2013

Графичният шутър мастодонт от първо лице се завръща подобаващо. Crysis 3 беше един от най-впечатляващите визуално продукти в рамките на изложеното, който обещава да съчетае в себе си най-добрите страни на първите две игри. А именно, свободата на действие от първата игра и ърбън обстановката от продължението.

Разработчиците от Crytek обещават, че ще се погрижат PC играчите да получат версия, която да съответства на възможностите на модерните компютри, а конзолните версии трябва да предложат визуални ефекти, които на практика не би следвало да бъдат възможни на хардуер от 2005 година.

Водещи

Най-четени