Най-накрая Google Maps за iPhone? 16.11 | 18:03

Митичното приложение може да се появи за тестове през следващата година

От Георги Георгиев

Митичното приложение Google Maps за iPhone може да се появи през 2013 г., пише Wall Street Journal. Информацията идва от информиран източник на щатското бизнес изданието, пожелал анонимност.

Ако не официална версия, то най-малкото, което се очаква от Google, e да бъде пуснат тестов вариант на софтуера, който ще бъде изпробван от "индивиди извън компанията". Новината несъмнено е вълнуваща за всички потребители на iPhone, които са недоволни от предложената собствена картографска разработка на Apple.

Гафът около ненавременното пускане на приложението и нуждата в послдествие то да се поправя с ъпдейти, бе толкова голям, че коства мястото на Скот Форстал – старши вицепрезидент в Apple и дългогодишен ръководител на звеното, отговарящо за iOS.

Феновете на iPhone все още не бива да се радват прекалено на новината. Самото съществуване на Google Maps за смартфона на Apple съвсем не гарантира, че то ще се появи скоро на пазара.

За момента апликацията не е представена официално за одобрение в онлайн магазина за мобилни приложения App Store. Освен това тя може да бъде отхвърлена от Apple, което е малко вероятно, но все пак е възможност, която не е за пренебрегване.

За момента източниците на Wall Street Journal не уточняват кога Google смятат да подадат документи за одобрение в App Store.

Водещи

Най-четени