Невероятно откритие! Не е за вярване колко големи са били динозаврите (ВИДЕО) 28.03 | 10:28

Намериха най-големият отпечатък в света

От iNews.bg

Австралия освен като много красиво място, вече си спечели славата в областта на палеонтологията. Това стана благодарение на уникално откритие – най-големият отпечатък от динозавър в света.

Отпечатъкът е с внушителните размери от 1.7 метра на стегозавър. Това обаче е само един от общо 21 различни вида отпечатъци от динозаври, намерени на полуострова Дампир от учени от университета в Куинсланд и от университета "Джеймс Кук”. Мястото се намира в северозападната част на Австралия.

Но какво представлявал стегозавърът?! Вид алигатор с дълго гърло, живели между 156 и 140 милиона години преди новата ера. Размерите на Стегозавъра са от 7 до 9 метра дължина и 4-4,5 метра височина. Теглото му е около 2 - 3 тона. 

Предишният най-голям отпечатък беше с дължина 1.15 метра, на който експерти се натъкнаха през миналия юли в Боливия, само че на месояден динозавър.

"Откритието, без съмнение, е грандиозно”, хвали се пред CNN Стив Солсбъри, водещ автор на изследването и преподавател в университета в Куинсланд.

Водещи

Най-четени