Нов член в семейството на смарт-джаджите 12.01 | 10:56

Polaroid представи фотоапарат под Android с който директно ще обработвате и качвате снимките в интернет

От Георги Георгиев

Към смартфоните и смарт-телевизорите, за които слушаме и четем всеки ден, изглежда се присъединява поредният клас "умни" джаджи – този на смарт-фотоапаратите.

По време на технологичното изложение в Лас Вегас CES Polaroid представи новия си хай-тек фотоапарат, работещ под операционната система Google Android, съобщи Today in Tech.

Моделът SC1630 може да прави снимки с големина до 16 мегапиксела, разполага с трикратно оптично увеличение, сензорен екран от задната страна и възможност за връзка с интернет посредством Wi-Fi.

Инсталираната в модела ОС ще ви позволи да валяте приложения за обработка на снимки от Android Market и да ги обработвате директно върху фотоапарата, както в момента правите със смартфоните си.

Интернет връзката ще ви даде възможност и да споделяте снимките си директно в мрежата, без да се налага да ги прехвърляте на друго устройство.

Единствената сериозна конкуренция на Polaroid на тазгодишното CES може би идва от Samsung. Южнокорейският концерн представи няколко модела фотоапарати с Wi-Fi връзка, които обаче не работят с Android.

От Polaroid съобщиха, че възнамеряват да пуснат фотоапарата си на пазара през тази година, но не определиха точна дата.

Водещи

Най-четени