Новата Xperia предлага „плаваща“ навигация 13.03 | 15:33

Технологията позволява сърфиране в интернет, без да има нуждата от докосване на екрана

От Георги Георгиев

Японският технологичен гигант Sony представи най-новото си попълнение от серията смартфони Xperiа, работещи под Android. Голямото нововъведение в модела Xperia sola е нашумялата напоследък технология за floating touch навигация.

Нововъведението позволява на потребителите да управляват телефона и да сърфират в мрежата посредством плавни движения на пръстите във въздуха над екрана, подобно на движещ се курсор, но без реален физически допир до него.

След като желаният линк бъде открит, той може лесно да бъде маркиран и страницата да бъде заредена само с едно докосване.

Освен това моделът е снабден с технология за близка комуникация (NFC ), както и с SmartTags, позволяващи на потребителите да променят за секунди настройките и приложенията, които най-добре отговарят на нуждите им в момента.

Xperia sola разполага 3,7-инчов кристален екран Reality Display, 3D съраунд саунд и с двуядрен процесор на 1GHz. Към смартфона на Sony е добавена и камера за бързо снимане, която се стартира за малко над секунда с едно докосване.

Xperia sola ще бъде налична за потребителите по цял свят през второто тримесечие на годината под версията на Android 2.3 Gingerbread, като от Sony обещават до лятото я ъпгрейднат до последната Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Най-четени