Новите професионални лаптопи на Lenovo са истински зверове и ще работят с Xeon процесори 11.08 | 13:59

Ще бъдат оптимизирани за 4К резолюция

От Ивайло Коралски

Към днешна дата съществуват множество работни станции под формата на мобилни машини, чиято основна цел са тежките компютърни изчисления, които да са достъпни от всяка точка на света.

До момента обаче тяхната производителност не беше толкова по-голяма спрямо високите модели стандартни лаптопи.

Новите професионални предложения на китайците от Lenovo ThinkPad P50 и P70, обаче, са нещо различно. Двете машини не само предлагат повечето елементи, които отговарят на продукт от подобен клас (4К дисплей, NVIDIA Quadro карта), но и за първи път мобилната версия на Xeon процесорите на Intel (по-специално E3-1500M).

Тоест, ако имате нужда от тежки 3D изчисления и рендъринг на обекти, или обработка на HD видео, когато сте извън офиса, ThinkPad P50 и P70 ще ви свършат повече от адекватна работа. Ъпгрейдът при CPU-тата доставя на мобилна територия процесорна мощ, която доскоро беше ексклузивна единствено за десктоп машините. Включително и възможност за добавяне на 64 гигабайта рам памет и Thunderbolt 3 портове, чрез които машините могат да работят с до два 4К дисплея.

Основните разлики между отлените модели се състоят в размера на дисплеите и тяхната резолюция. P50 включва 15,6 дисплей, малко над два килограма тяло и единичен Thunderbolt 3  порт, към който могат да се добавят до три устройства (твърди дискове, SSD-та, DVD/BluRay ромове и т.н.).

P70 от друга страна е първата мобилна работна станция на Lenovo с размер от 17 инча от времето на пуснатия в продажба през 2009 година ThinkPad W700.

Съответно и спецификацията му е като на зверска машина. Ако сте съгласни да носите със себе си лаптоп, тежащ над три килограма, той ще ви позволи да имате на разположение четири устройства (твърди дискове, SSD-та, DVD/BluRay ромове и т.н.) и два Thunderbolt порта.

Премиерата на Lenovo ThinkPad P50 и P70 ще се състои в последната третина на календарната година. Цените, предвид производителността, която предлагат лаптопите, ще бъдат относително ниски, ако не държите непременно на 4К дисплей – 1599 долара за P50 с 1080p резолюция, докато неговия по-голям побратим P70 ще струва 1999 долара.     

Водещи

Най-четени