Осем начина, по които очилата на Google ще променят живота ни 13.03 | 09:59

Цената от 1500 долара обаче все още ни се вижда солена

От Александър Бакалов

Ако съдим по първите рекламни материали, очилата Google Glass са насочени главно към хората, занимаващи се с екстремни спортове и към добрите стари перверзници. Въпросът е какво точно може да накара средностатистическия потребител да даде 1500 долара за модерната джаджа?

Е, след демонстрацията на SXSW, спонтанно установихме, че Google Glass всъщност предлагат някои крайно удобни функции. Изброяваме ги в стегнат списък по-долу:

 

1.Снимане по концерти. Хората най-сетне ще приберат проклетите си телефони.

2.Спорт. При това – не само екстремен. Сега можете да тичате или да карате колело с адекватен GPS под ръка и на всичкото отгоре да виждате изминато разстояние, скорост и прочее полезни неща.

 3.Готвене. Готварските книги са отживелица, така че вече може да следвате сложна рецепта без да докосвате с мазни пръсти таблета, телефона или лаптопа си.

4.Инвалиди. Миналата година видяхме първия случай, в който неспособен да говори или да се движи човек използва Twitter само с помощта на очите си. Google Glass биха могли да подобрят комуникацията и респективно да улеснят живота на много инвалиди.

5.Новини. Вече винаги ще бъдете в час. Google Glass разполагат с приложение, което ще ви засипва с актуални новини от New York Times и дори ще ви ги чете на глас, ако на вас не ви се занимава.

6.Ориентация. Доста е трудно да се загубите, дори да търсите някое ъндърграунд заведение на случайна улица в непознат град, ако Google Street View може да изскочи директно пред очите ви във всеки един момент.

7.Запознанства. Онези неловки моменти, когато не можете да си спомните нечие име ще изчезнат, ако на носа ви е окачен ултимативният визитник.

8.Обяснения. Да обясните нещо на някого (като например как да се оправи с настройките на дадена програма) е несравнимо по-лесно, когато можете просто да му заснемете видео от собствената си перспектива и да му го пратите за секунди.   

Водещи

Най-четени