Особеностите на новия Galaxy Tab S на Samsung 19.07 | 21:19

Преди официалната му премиера

От Ивайло Коралски

Все още не е официално обявено, но по всичко изглежда, че широкоекранните таблети на Samsung от висок клас ще си вземат почивка за неопределено време.

Медията Tabletmonkeys твърди, че се е сдобила със снимки на Galaxy Tab S2 – високият клас таблети на Samsung. Въпросните демонстрират, че новото предложение на корейците ще използва екранното съотношение на iPad. Нещо повече – новият таблет може да загуби част от размера и резолюцията, когато е директно сравнен  оригиналния Tab S. Например наместо 8,4 и 10,5 инчов дисплей с резолюция 2560х1600, най-вероятно ще става въпрос за екрани с размер между 8 и 9,7 инча и резолюция 2048х1536.

Подобен размер няма да се разбира толкова добре с широкоекранните видеа, но е значително по-удачен при браузинг и въобще всякакви действия, обвързани с портретна гледна точка.

Разбира се, "загубата" е доста относително понятие в случая. И двата S2 модела ще се изключително тънки – само 0,2 инча, както и ще бъдат най-леките измежду представителите в техния клас. За протокола, под 300 грама за 8-инчовия модел и 400 грама за 9,7 инчовия му побратим.

Що се отнася до сърцевината на новата серия, то, не особено изненадващо, говорим за осем ядрения процесор Exynos 7420 и 3 гигабайта изключително бърза памет. 

Официалният анонс от страна на Samsung трябва да се състои на 20 юли.

Водещи

Най-четени