Патент на Apple ще направи iPhone и iPad по-тънки и леки 15.08 | 11:21

Патентованата технология комбинира в едно сензорния слой с LCD екрана

От Георги Георгиев

Най-скъпият технологичен производител в света Apple получи във вторник патент за нова технология за екрани, която може да направи бъдещите модели на iPhone и iPad по-леки и тънки, съобщава BGR News.

Настоящата технология, която производителите на мобилни устройства използват при сензорните си екрани, поставя чувствителните на докосване елементи върху основата, която представлява дисплей от течни кристали (LCD). В новия си патент инженерите на Apple описват множество начини, по които тъч-екраните могат да бъдат интергирани в едно с LCD дисплея.

"Ползите от интегрирането на пластовата структура на LCD и сензорния екран (в едно) ще бъдат многобройни", обясняват от компанията. " В бъдеще тази интеграция може да доведе до елиминирането на излишните структури и/или на откриването на двойни предназначения (напр. комбинация между сензорна и дисплейна функция) за определени слоеве или структури."

"Всичко това може да позволи на част от (сега използваните) слоеве да бъдат премахнати. Това от своя страна може да намали цената и дебелината на LCD екраните, както и да улесни тяхното производство", се казва още в патентната декларация на Apple.

Водещи

Най-четени