Помисли преди да изпратиш 08.02 | 09:23

Днес е Европейският ден за безопасен Интернет

От iNews.bg

"Помисли преди да изпратиш" – това е посланието на британските институции по повод днешния Европейски ден за безопасен Интернет. Основно предупреждението е насочено към децата, които са най-честата жертва на посегателства в световната мрежа.

По данни около 38% от младежите на възраст между 11 и 17 години на Острова са получили поне веднъж сексуално предложение докато сърфират в Интернет. 70% от тях твърдят, че изпращачът на посланието им е познат.

Младите хора не винаги си дават сметка, че споделяйки свои снимки или други данни, те могат да загубят контрола над своето представяне в Интернет. По тази причина и властите призовават за по-голямо внимание преди изпращане на снимки в социалните мрежи например.

Проблемът с безопасността на Интернет не е само за британските младежи. Тази година Европейският ден за безопасен Интернет се провежда под мотото "Това е повече от игра – това е твоят живот". Европейската комисия е организирала множество събития, които да промотират безопасното използване на онлайн технологиите, които все повече навлизат в живота ни. Хората трябва да се научат да ползват безопасно своите компютри и мобилни телефони.

Водещи

Най-четени