Правителствени сайтове в Израел са атакувани над 44 милиона пъти 19.11 | 09:29

И само една атака е била успешна

От Филипа Тодева

Държавни сайтове на Израел са устояли на над 44 милиона кибератаки от началото на военната операция срещу Палестинската автономия. Това съобщи министърът на финансите Ювал Стейниц, предаде Reuters.

Според официални данни само една от хакерските атаки се оказала успешна.

В повечето случаи атаките били насочени срещу интернет ресурсите, които са свързани с отбраната на Израел, сайта на премиера, президента и Министерството на външните работи.

Кой точно от сайтовете хакерите са успели да пробият, не се уточнява. Успешното отразяване на кибератаките министърът обяснява с инвестициите през последните години в сферата на кибербезопасността.

Кибератаките са се провеждали от териториите на различни страни, но са били предимно от Израел и Палестина. По-рано мащабна операция против Израел под името "#Oplsrael" обяви Anonymous.

Хакерите заявиха, че считат действията на страната по отношение на Палестина за "вражески, жестоки и зверски".

За съжаление, българските държавни сайтове не успяват да устоят на кибератаките на "Анонимните". На 1 август те пробиха защитите на парламентарния сайт. Последваха много нови атаки - паднаха сайтовете на ДПС, на община Сандански, на компаниите "Лукойл", ЧЕЗ и Е.ОН.

Последваха нови виртуални нападания на сайтовете на Jazz.fm, Булгартабак и Българския фармацевтичен съюз.

Водещи

Най-четени