Приложение показва кой ви е изтрил от приятелите си във Facebook 08.07 | 09:11

Не очаквайте обаче чудеса

От Ивайло Коралски

Приложенията, чрез които потребителите научават какво се случва "зад кулисите" на социалните им профили не са новост. Тракъри на трети компании следят какво се случва в социални мрежи като Twitter, Tumblr и Instagram от години. 

Стартиралият повторно "Who Deleted Me” обаче се е съсредоточил върху Facebook – там, където са вашите "истински приятели".

За протокола, приложението съществуваше като Facebook базирано такова, преди социалната мрежа да направи генерални промени в своята структура през април.

В момента "Who Deleted Me” се разпространява като приставка за Google Chrome, както и като приложение за Android и iOS. И печели все по-голяма популярност, защото модерният потребител явно обича болката. По същество, инсталирате ли "Who Deleted Me” ще можете да видите кой ваш "другар" ви е изтрил от неговия списък с приятели. Можете да разберете и кои от вашите приятели са изтрили или прекратили своите Facebook профили.

Разбира се и до момента съществуваше начин да разберете кой ви е "ънфренднал". За целта просто трябва да посетите неговия профил. А и както вече отбелязахме, подобен тип услуги не са нещо ново.

Трябва да допълним също, че "Who Deleted Me” все още не предлага опцията (може би най-любопитната екстра), чрез която да научите кой е крие от вас съдържанието, което публикува, въпреки че реално все още ви стои в списъка с приятели.

Друг проблем на приложението е, че то не може да ви предостави данни от началните ви години в социалната мрежа. Ако въобще подобни неща ви интересуват.

Нещо повече, Facebook не е социална мрежа като Twitter или Tumblr, при които крайно непознати потребители могат да започват да следят профила ви, без да се налага да давате потвърждения и т.н.

Ако все пак сте заинтересовани от работещите неща на "Who Deleted Me” (тествахме приложението и то наистина работи), то можете да го откриете тук.

Най-четени