Радев: IT развитието води и до отговорност как използваме тези технологии 25.04 | 14:50

Много е важно България да продължава да подготвя млади специалисти за тази сфера, каза той

От iNews.bg

Развитието на информационните технологии и цифровото предприемачество носи последици в социален, политически, бизнес и философски характер и за това е важно как ще бъдат използвани. Това заяви президентът Румен Радев при откриването в сграда "Джон Атанасов" на "София Тех Парк" на ежегодния форум Webit.Festival за технологии, иновации и инвестиции, който се провежда под негов патронаж. Държавният глава подчерта, че именно младите хора следва да бъдат подготвени за новите професии, в които водеща ще е машината.

"Радвам се, че точно на този форум, и то в България, са събрани млади лидери, учени, бизнесмени, предприемачи от цял свят, които ще търсят отговор на тези въпроси", посочи президентът. Румен Радев призова увлечени в развитието на високите технологии, да не забравяме за ценностите, които съхраняват човека. 

Държавният глава приветства участниците в събитието и подчерта, че София е "точното място" за организирането на подобен форум. "Защото София и България разполагат с един невероятен капитал – това са нашите млади хора, които с много енергия и интелект дават всичко за развитието на човечеството. Работете заедно с тях", обърна се президентът Радев към участниците в международния форум.

В рамките на двудневния форум в "София Тех Парк" ще бъдат обсъдени теми, свързани с маркетинга и иновациите, мобилността, изграждането на "умни" градове, дигиталната трансформация, както и "облачните услуги", киберсигурността, безопасността на личните данни и други.

Водещи

Най-четени