С филм за Стив Джобс закриват Sundance 04.12 | 15:19

Лентата „Джобс“ е сред най-очакваните кинозаглавия през 2013 г.

От Георги Георгиев

Филм с участието на Аштън Кътчър в ролята на покойния основател и изпълнителен директор на Apple Стив Джобс, ще закрие кинофестивала Sundance догодина, оповестиха организаторите, цитирани от БТА.

Филмът, заснет от Джошуа Майкъл Стърн, проследява впечатляващата кариера на Джобс, от хипарските му години до времето, когато става харизматичен изобретател и предприемач.

"Много сме развълнувани, че Sundance ще бъде закрит с прожекция именно на този филм, заяви програмният директор на фестивала Тревър Грот. Става въпрос за филм за мъж, който имаше толкова голямо влияние върху целия свят."

Биографичният филм "Джобс" е сред лентите, които не са включени в конкурсната програма на фестивала, но са заснети с участието на много звезди.

"Смятам, че изпълнението на Кътчър е впечатляващо, заяви директорът на феста Джон Купър. Изглежда, че актьорът се е опитал да улови всички нюанси в характера на Джобс." Сценарист на филма, който ще бъде показан премиерно на феста, е Мат Уайтли. "Джобс" е с участието също на Дермът Мълроуни, Джош Гад, Лукас Хаас, Джей Кей Симънс, Матю Модайн.

Фестивалът, основан от Робърт Редфорд, ще продължи от 17 до 27 януари 2013 г. На него ще бъдат показани общо 115 пълнометражни и 11 документални филма.

Водещи

Най-четени