Смартфон на LG за по-малко от 20 лева 17.11 | 17:55

Да, смартфон...

От Ивайло Коралски

Щатската верига Walmart пусна в продажба Android смартфон на корейския гигант LG за 10 долара. Преди офертата на веригата най-евтиният смартфон в САЩ е беше 35-доларовият Firefox OS.

Какво получават потребителите от смартфон, струващ по-малко от 20 лева? Очаквано, не много. TracFone LG слушалките (Sunrise L15G и Lucky LG16) предлагат хардуерни характеристики от особено нисък клас и осезаемо остарял софтуер във формата на Android 4.4 KitKat. Последният, прочее, е вече на две години.

Нещо повече – смартфонът никога няма да може да работи официално с Lollipop или пресния Marshmallow. Все пак слушалките предлагат Wi-Fi свързаност, без, разбира се 4G. Липсва предна камера, което означава, че задачата на феновете на селфитата ще бъде по-трудоемка. Задната камера и 3 мегапиксела. 

LCD дисплеите и на двете устройства са 3,8 инчови и работят в минималистичната резолюция 480×320. Процесорът е четириядрен Snapdragon 200 SoC на 1,2 гигахерца.    

Батерията е с мощност 1540 mAh.

Като плюс можем да отбележим, че продуктите на LG предлагат microSD слот. Нещо, с което не могат да се похвалят дори флагманите на Apple и Samsung. Вътрешната памет е 4 гигабайта.

В крайна сметка, ако подобна оферта се появи на родния пазар и сте потребител, който не изисква много от слушалката, с която работи, продуктите на LG могат да бъдат изкусително предложение.

Водещи

Най-четени