Създадоха компютърна мишка – скенер 19.09 | 14:15

Новата мишка на LG ви позволява да сканирате документи до размер А3

От Георги Георгиев

Представете си мултифункционална компютърна мишка, с която освен всичко друго, да можете да сканирате доклада, който трябва да изпратите на колегите си, без да има нужда да ходите до скенера.

Точно това предлага един от най-новите продукти на корейската технологична компания LG. Нейната нова компютърна мишка LSM-100 притежава вграден скенер и е снабдена със специална технология, предлагаща набор от различни услуги, съобщават от компанията.

Използването на функцията за сканиране на LSM-100 е много по-удобно, отколкото при традиционните скенери. За да активира функцията, потребителят трябва да задържи Smart Scan бутона, разположен от лявата страна на мишката и да премине с нея през документа или изображението, което иска да сканира.

Сканираното изображение може да бъде запазено в различни формати - PNG, JPEG, TIFF, BMP, PDF, XLS и DOC или просто да бъде "влачено” и "пуснато" в избрано приложение.

Мишката LSM-100 също така е снабдена с технологията на LG OCR (оптично разпознаване на символи). Тя трансформира сканирания напечатан или написан на ръка текст във формат, който може да се редактира в Microsoft Word. Технологията OCR спестява на потребителите много време и усилия, като вече няма да им се налага ръчно да преписват отпечатания текст на дигитален носител.

Тъй като движенията на мишката не са ограничени от рамка, LSM-100 може да сканира документи с размер до А3, което е доста над възможностите на повечето преносими скенери.

Освен това, технологията на сканиране е подобрена, за да може да се справи със сканиране при по-бързи преминавания на мишката над изображението. Това значително увеличава скоростта и удобството за потребителите.

LSM-100 ще започне да се предлага на българския пазар до края на 2011 година.

Водещи

Най-четени