Уникалната история на смартфон, изгубен в океана 21.06 | 11:51

Колко време може да плува един мобилен телефон?

От Ивайло Коралски

Ако въобще може да съществува сърцераздирателна история, свързана стриктно с технологии, това е точно тази, която ще споделим в следващите редове.

Тайвански студент случайно изпуснал своята Sony Xperia V (LT25i) в океана, докато плажувал на островите Пенху преди месец, пише Xperia Blog.

Независимо от малкия шанс да открие смартфона си, тайванският младеж публикувал съобщение в местен форум, в което описал какво точно се е случило и къде се е случило.

Младежът описал как смартфонът му бил погълнат от голяма вълна и въпреки опитите му да го открие, в крайна сметка те се оказали неуспешни.

Още по-любопитният момент е, че преди да изпусне своята Xperia, студентът снимал видео. Въпросното, запечатало как телефонът се рее сред вълните докато му се изчерпи паметта, можете да гледате в края на този текст.

По щастливо стечение на обстоятелствата обаче, 4 дни след загубата на устройството, телефонът бил открит от водолази, които впоследствие изпратили своевременен SMS на тайванския студент.

Независимо че смартфонът бил изложен на вредното влияние на солената вода в океана (в официалното ръководство се споменава, че Xperia V издържа под вода до половин час), той бил в перфектно състояние и работел безотказно.

Припомняме, че Sony Xperia V е водо и прахоустойчив смартфон.

Историята за смартфона Робинзон Крузо станала толкова популярна в Тайван, че била заснета и от местните телевизии.

Истината е, че Xperia V е смартфон, който не е създаден с идеята да преживява подобни стресове, но геройството му говори за качествените материали, с които е създаден.

Обещаните кадри, сега:

Водещи

Най-четени