Хакери нападнаха Twitter 02.02 | 10:23

Те са достигнали 250 000 профила в социалната мрежа

От Ралица Стоянова

Социалната мрежа Twitter обяви, че около 250 000 профила на нейни потребители са били обект на хакерска атака, подобна на организираните срещу американски медии и компании.

Киберпиратите са успели да се сдобият с имената, имейл адресите и паролите, както и с други данни на потребителите, съобщи директорът по сигурността на Twitter Боб Лорд. Той подчерта, че атаката не е била аматьорска работа и че не става дума за изолиран инцидент, информира БТА.

"Кибернападателите бяха много добре подготвени и ловки. Те използваха най-модерни техники и ние мислим, че други компании и институции са били атакувани по същия начин", каза Лорд. Той поясни, че неговите експерти по сигурността попаднали на атака на хакери, в момента, когато тя се извършвала, и успели да я прекъснат за сравнително кратък период от време.

Компанията е блокирала и паролите на акаунтите, за които се смята, че са пострадали, и е помолила техните създатели да си измислят друга парола.

Лорд предупреди да не се използва софтуера Java, защото бил уязвим на хакерски атаки.

В последно време обект на хакерски атаки бяха вестниците New York Times и Wall Street Journal. Изданията посочиха като главен виновник китайското правителство.

 

Водещи

Най-четени